0 kommentarer

Pigen og dragen af Carole Wilkinson

af d. 30. december 2007
Info
 
Sideantal

359

Udgivet

2006

ISBN

87-626-0224-1

Originaltitel

Dragonkeeper

Udgave

1.udgave

 

Her er en utrolig smuk fortælling om venskabet mellem en slavepige og en gammel drage.

”Slavepigen havde ikke noget navn. Hun vidste ikke, hvor gammel hun var. Hun havde boet på Huanglingpaladset, lige siden hun var en lille pige, og hendes forældre solgte hende til Lan. Sidste sommer havde Lan råbt, at hun var tykhovedet af en tiårig at være. Eftersom hun kun kunne tælle til ti, vidste hun ikke, hvor gammel hun så var nu.”

Slavepigens herre, Mester Lan, er hvad man må betegne som en ond tyran. Mester Lan er ansat som den kejserlige dragerøgter, men da han ikke selv gider bestille noget, får han slavepigen til at passe dragerne, selvom hun har masser andre pligter som også skal passes. Pigen har ikke særlig meget tid til det, og kan godt se at dragerne ikke bliver passet som de skal, og det er tydeligt at de mistrives. Forholdene i kælderen hvor dragerne holdes fanget er ikke gode, der er en lugt af urin og rådden halm og desuden er der helt mørkt. Tidligere havde der været over ti drager, men nu er der kun to tilbage.

Da den ene af de to drager dør, tager slavepigen affære, da hun ikke blot kan se til, at den allersidste drage går til. Hun henter den op fra fangehullet og sammen stikker de af fra paladset. Det bliver ikke blot starten på et nyt liv, et liv i frihed, men også starten på et smukt og rørende venskab. Med sig har dragen en sten, som den hele tiden har værnet om i fangekælderen. Dragens største ønske er at komme til det magiske Ocean, et sted som pigen kun mener findes i historiebøgerne, men dragen overtaler hende til at hjælpe sig med at finde det.

Bogen er i høj grad anbefalelsesværdig, da den er både spændende og humoristisk. Historien er meget anderledes i forhold til de gængse fantasy historier, selvom der er flere genkendelige elementer fra genren, fx drager og et plot med et barn der skal løse en opgave. Bogen skiller sig alligevel ud, da den udspiller sig i det gamle Kina og bagerst i bogen kan man læse lidt oplysninger om historien, bl.a. at den foregår i år 141 f.kr. Man kan desuden læse, at inspirationen til den gamle drage, Danzis, visdomsord er hentet fra en klassisk kinesisk tekst, Dao De Jing (Bogen om Vejen og Dyden) som er over 2500 år gammel.

Bogen kan læses fra 11 år og er velegnet til højtlæsning.

 

Lån bogen på Bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter