0 kommentarer

Pigen og de flyvende hunde af Monica Zak

af d. 9. januar 2013
Info
 
Sideantal

32

Udgivet

2000

ISBN

87-11-13351-1

Originaltitel

Flickan och de flygande hundarna

Udgave

1.udgave

 

“Pigen og de flyvende hunde” handler om den smukke Miali fra øen Samoa i Stillehavet. Hun bliver hentet til Tonga af den tykke, tykke konges mænd, fordi han ønsker at gifte sig med en pige fra Samoa.

Miali kommer til Tonga og erfarer at kongen allerede har en del hustruer. Hun gifter sig med ham alligevel og kongen er så glad for Miali, at han hver nat går til hendes hus. De øvrige skinsyge koner “beviser” overfor kongen, at Miali er et spøgelse og vil brænde hende. På et hængende hår kommer de flyvende hunde fra hjemøen og redder hende og veninderne. Derfor er flyvende hunde i dag fredet på Samoa.

“Pigen og de flyvende hunde” er ikke den eneste børnebog, der beskæftiger sig med sagn. For børnene er det en god introduktion til sagnenes verden. Det er ikke sproget, men selve indholdet, der er i højsædet. Tegningerne er enkle og for størstedelens vedkommende holdt i rolige og afdæmpede farver.

Bogen springer på ingen måde rammerne for god kunst, men det er en let læst lille sag, der kan give anledning til en hyggelig højtlæsningsstund.

 

Lån bogen på Bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter