0 kommentarer

Penge penge penge af Ed McBain

af d. 25. august 2011
Info
 
Sideantal

247

Udgivet

2002

ISBN

87-7880-798-0

Originaltitel

Money, money, money

 

Steve Carella og Fede Ollie er kaldt ud til byens zoo. Her er der dukket et kvindelig op i løveburet. Betjentene er nød til at ind i buret for at undersøge liget, hvilket fører til en for Carella meget ubehagelig situation, der blandt andet involverer ham selv og en løve.
Den afdøde er pilot, i hendes lejlighed finder politiet en større sum penge. Det står klart at hun har været involveret i transport at ulovligt gods.
McBain genbruger et gammelt trick, for der har været en indbrudstyv på spil i kvindens lejlighed. Den lidt kiksede indbrudstyv bliver en hovedaktør i opklaringen. Ham kommer læseren hurtigt til at holde af.

Der er smæk for skillingen i denne McBain krimi. Næsten mere end godt er. Den stakkels Carella er ved at miste livet i flere omgange. Der figurerer flere hold lejemordere, både mexicanske, sorte og sågar et par høje blondiner med maskinpistoler. Og løven, ikke at forglemme.
Bogen er skrevet i 2001, året for attentatet imod World Trade Center. Det har nok haft indflydelse på historien, for knap 200 sider inde fremtryller forfatteren en terrorcelle. De har ingen forbindelse til handlingen, hvorfor læseren overbærende læser videre, og venter på at trådene sluttes. Det gør de til slut, men det virker konstrueret og overflødigt.

Lån bogen på Bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter