0 kommentarer

Siden blev det for pænt af Trisse Gejl

af d. 25. august 2011
Info
 
Forfatter
Genre
Sideantal

330

Udgivet

2011

ISBN

978-87-7108-342-2

 

Trine Vedel er forfatter, og hendes seneste bog er blevet udgivet i udlandet, hvorfor hun nu rejser rundt for at gøre reklame for bogen, alt imens hun prøver på at skrive på en ny bog. Men hun kan ikke. Forlaget vil have 3. del af en planlagt trilogi – Trine selv leger med tanken om at skrive en kærlighedsroman. Men hun er træt af sig selv og kan ikke skrive, føler det hele er facade.

“Jeg er pisse hamrende træt af Trine Vedel og alle hendes hjemstavnskarakterer og udstedsskæbner og forkvaklede eksistenser. “Beskriver dem alle med ærlighed” stod der i en anmeldelse. Gu gør jeg ej.”

Trines liv er kaotisk – hun har mistet sin elskede bror Mads, som døde af cancer, hun drikker alt for meget, skylder en masse penge i skat, og samlivet med Johannes kører på sidste vers, der er hverken fortrolige samtaler, ømhed eller sex mere. Johannes og hans teenagedatter Sofies skænderier fylder, og Tobias på 8 år er klemt i familien – utryg og ked af al balladen prøver han at være “en lille voksen” i kaos. Trine tror Johannes har en affære – og selv forsøger hun at kaste sig over stort set enhver mand hun møder, uden at det dog lykkes for hende at blive forløst.

“Der er blevet for meget, vi skal tale om. Det er, som om det bare har opløst sig i vægten af sig selv og lagt sig i hjørner og vindueskarme sammen med støvet.”
“For jeg orker ikke løsninger. Løsninger er det sidste jeg orker. Så hellere leve i gensidig afsky”

Ligesom i “Skjul” er bogens hovedperson er kvinde i en livskrise, en kvinde, der søger flasken og ensomheden i et hus langt ude i skoven.
Trisse Gejl skriver i et meget hverdagsagtigt sprog og med mange dialoger. Det gør det let at læse bogen, og samtidig er det ikke svært at identificere sig med Trine Vedel. For en del af de problemer hun kæmper med, kan mange nikke genkendende til. Det er en fint skrevet bog, som jeg nød at læse.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter