0 kommentarer

Pelles pinde af Siv Margareta Nordqvist

af d. 14. februar 2013
Info
 
Sideantal

64

Udgivet

2012

ISBN

978-87-02-12268-8

Originaltitel

Poppas pinnar

 

Peter og Ella tager på tur til stranden med deres dyr – de to hunde Pelle og Bella samt den lille, nysgerrige og overmodige kat Pjuske.

Som de andre bøger i Dyrevenner serien er denne bog også illustreret af Margareta Nordqvist selv. Og også i denne bog, er det i virkeligheden tegningerne, der stjæler billedet og giver anledning til at bogen i det hele taget er værd at beskæftige sig med. På nær ved et enkelt opslag er illustrationerne to-sides (dvs. A4 – format) og på langt de fleste af disse er der masser af små detaljer at gå på jagt efter! De fem venners tur ned til stranden udgøres af en række farvestrålende tegninger med de oplevelser, som naturen giver.

‘Point of no return’ i bogen – hvis man kan tale om et sådan i denne lille sag – er den vovede lille Pjuskes møde med det våde element. Et møde, der er alt andet end kedeligt.
Pelle vover heldigvis pelsen og får reddet den miavende killing i land. Og ved bredden står resten af flokken klar med klap, ros og godbidder.

Handlingen i sig selv giver ikke anledning til de store refleksioner, og ‘Pelles pinde’ er derfor ikke specielt velegnet til højtlæsning. Bogen sætter sig desværre således imellem to stole: Tematiken er ikke udfordrende nok til at blive en god samtalebog mellem voksen og barn, og selvom serien fra forlagets side bærer prædikatet ‘Let at læse’ er hverken lix- eller lettal opgivet, ligesom bogen ikke er skrevet med mange lydrette ord.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter