0 kommentarer

Spring, Sofus! af Siv Margareta Nordqvist

af d. 14. februar 2013
Info
 
Sideantal

64

Udgivet

2012

ISBN

978-87-02-12267-1

Originaltitel

Hoppa, Hasse

 

‘Spring Sofus’ er en del af ‘Dyrevenner – let at læse’ serien fra Gyldendal. Serien består af i alt fire titler, der alle handler om de samme børn og de samme dyr. Derfor er der en vis genkendelighed i bøgerne, som børn jo ofte godt kan lide.

I forbindelse med mærkatet ‘Let at læse’ har jeg i anmeldelserne af de øvrige titler anført en problematik, der ikke er til at komme udenom. Denne vil jeg ikke gentage her.

Lasse og Lisa er de lykkelige ejere af hver sin kanin. Idet Bruno, den ene kanin, glad springer rundt, bliver de to børn enige om, at lave en springbane til begge kaniner. De henter brændeknuder, spande, river og pinde og har i løbet af kort tid lavet en fin bane, som de er godt tilfredse med. Men den ene kanin, Sofus, er ikke nem at overtale til at springe. Han vil hellere sidde i græsset og gumle i gulerødder. Og da børnenes insisteren bliver for gentagen smutter han.
Lasse og Lisa har heldigvis gode venner, der gerne hjælper til med at få Sofus hjem igen, og snart er de atter sammen.

Margareta Nordqvist har som ved de øvrige titler i serien selv illustreret. Hendes naturbilleder er meget korrekte og giver god anledning til snak om, hvilke træer og planter / ukrudt man kender. Ligeledes er dyrenes udtryk som vanligt et studie værd.

Til forskel fra de øvrige titler er der bag i ‘Spring Sofus’ et lille leksikaopslag, hvor børnene kan se eksempler på forskellige kaninracer og typer af forhindringer til en springbane til kaniner. Det er en fin måde at få en smule fakta ind i bogen på.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter