0 kommentarer

Paris af Maarten Vande Wiele

af d. 14. april 2014
Info
 
Sideantal

209

Udgivet

2013

ISBN

978-87-7085-508-2

Originaltitel

Paris

Udgave

1.udgave

 

Når man tænker tegneserier, tænker man ofte at de er beregnet til børn. Med Graphic Novels er det lidt anderledes – f.eks. findes der én baseret på første del af Paul Austers New-Yorkertrilogi og her er endnu en, som bestemt ikke er tiltænkt børn og den tilhører underkategorien trash, som også indeholder seksuelle billeder.

Originalt er den faktisk hollandsk, men den foregår, som titlen antyder, i Paris, hvor 3 unge kvinder bor sammen og er veninder. De er meget forskellige – først møder vi Hope, som var en skønhedsmodel som barn, men som kom til skade i en ulykke. Hun mistede et øje, men forsøger sig nu alligevel som model i storbyen, som hun flytter til i starten af bogen. Her møder hun Chastity, der udlejer et værelse til hende i en lejlighed, og her bor i forvejen også Faith, som er sangerinde. Disse piger kommer ud for lidt af hvert og blandt andet vinder Hope førsteprisen i en konkurrence, hvor præmien er en plasticoperation.

Denne bruges til at få fixet hendes øje og hun bliver for alvor et kendt ansigt i Paris som model. Men berømmelsen har sin bagside og hvem kan man stole på?

Det må alle 3 kvinder tage stilling til undervejs i denne fortælling, som i øvrigt er opdelt i 2 afsnit – ”I love Paris” og ”I hate Paris”. hvilket passer sammen med pigernes oplevelser. Alt i alt en god bog, men personligt synes jeg at der er lidt for mange billeder med seksuelle udskejelser. Hvad man kan lære af bogen er at ingenting bør tages for givet – alt kan ændres på et øjeblik.

 

Lån bogen på Bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter