0 kommentarer

På tippen af næsen sidder majonæsen af Rune T. Kidde

af d. 12. februar 2015
Info
 
Sideantal

18

Udgivet

2012

ISBN

978-87-7105-266-4

 

En kort samling af gamle Kidde rim, tilsat tegninger af Bente Bech. Og lad os med det samme dvæle lidt ved netop billederne, for Bente Bechs illustrationer har ‘rum’. I hendes bedste billeder rammer hun en dybde som ellers kun ses ved ganske få andre. F.eks svenske Jan Lööf og amerikaneren Robert Crumb. Crumb kendes på figurer med ufatteligt lange ben der forsvinder ind eller ud af billedet.
Formatet er STORT – bogen er 30×30 cm hardback, den perfekte ramme om de geniale tegninger, hvorfor detaljerigdommen rigtigt slår igennem og giver både børn og voksne noget at gå på opdagelse i. Og der er lagt op til en god ekspedition ind i fantasiens snørklede legeland:

I køjens sov gøjen
I kurven sov spurven
I potten sov rotten
I panden sov anden

Og sådan fortsætter rimet ‘I køjen sov gøjen’, der er en lang liste med tossede steder hvor tossede dyr og mennesker sover. Tegningen er en treværelseslejlighed hvor gøjen kan ses sove i køjen, spurven i kurven, rotten i potten osv. Det kræver lidt fokus at få øje på alle syvsoverne, og det er jo alfa og omega at få lært børn at fokusere, så touché Bech og Kidde.
Helt fantastisk bliver det med fablen om trolden med den ti meter lange næse. Tegningen er simpelthen ubetaleligt original, et kærligt løft på hatten til Frankensteins monster, der sidder i sit hus mens en vred pøbel venter udenfor. Trolden her har bare sin lange næse stikkende ud af vinduet.

Jeg læste samlingen for min egen fornøjelses skyld, uden børn i nærheden, og jeg var ret godt underholdt.

 

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter