0 kommentarer

Pigen i den gule kjole af Nis Georg Bøgen

af d. 12. februar 2015
Info
 
Sideantal

362

Udgivet

2012

ISBN

978-87-93063-11-2

 

Bogen er forfatterens debutroman.

Den handler om en ung mand Søren, der beslutter sig for at han skal finde lykken i København, og har hørt at man kan finde job i Det Danske Postvæsen. Dette bliver også ført ud i livet, og han får ansættelse der. Han møder en aften i byen en ung pige i en gul kjole, der virker lettere overrislet, synger og er i godt humør. Han bliver lidt fascineret af den unge pige men kender ikke engang navnet på hende.

Han møder en anden ung pige, Charlotte, der påvirker hans fremtid i en retning han bestemt ikke havde troet. Hans liv tager en kovending da han begynder på studenterkursus, som han består med hjælp fra Charlotte, og ikke mindst hendes far. Hun bliver også ankermand for hans videre udvikling som student på universitetet, hvor han studerer kunsthistorie. På grund af omstændigheder Søren ikke selv er herre over, ender hans forhold til Charlotte.

Ved et tilfælde møder han igen pigen i den gule kjole, dette møde giver anledning til endnu et vendepunkt i sørens liv.

Bogen berører mange forskellige problematikker man møder i sit liv, men romanen påpeger også at sorg, glæde, sammenhold, kærlighed, modgang og andre af livets indholdsstoffer er nødvendige for at gøre livet værd at leve. Uden påvirkninger mange steder fra bliver livet bare gråt og trist.

Bogen er holdt i et letlæseligt sprog og handlingen fanger dig fra første side.

Lån bogen på Bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter