0 kommentarer

Opgangen af Nuaja Lynge

af d. 16. juni 2021
Info
 
Sideantal

335

Udgivet

2021

ISBN

978-87-94141-39-0

Udgave

1. udgave, 1. oplag

 

Nuaja Lynge beskriver i sin nye roman hvordan grønlændere og færinger kan have det, når de forsøger at integrere sig i rigsfællesskabet i Danmark. Elise er en succesfuld skuespiller, som har boet nogle år i London, hvor befolkningen ser ganske positivt og interesseret på grønlændere. Hun har nu fået en hovedrolle i en film om grønlændere, en film som skal optages i Danmark, og hun flytter derfor til København, hvor hun har lejet en herskabslejlighed på Christianshavn. I Danmark forsøger hun at skjule sin herkomst med makeup og stiletter.

Viceværten i bebyggelsen er Solveig som er færing, og også hun har problemer med sin oprindelse og identitet Hun hedder egentlig Solrun og kommer ikke – som hun siger, hvis nogen spørger – fra Kokkedal, men fra Færøerne, hvorfra hun har dårlige minder, bl.a. om en bedstefar som misbrugte hende, men da familien var meget religiøs, blev forholdet tiet ihjel.

Vi følger nu disse to kvinders liv i København og deres forhold til såvel hinanden som til de øvrige beboere i opgangen.

Bogen er ukompliceret og er nok i den lette genre uden store konflikter og diskussionsoplæg, men alligevel en roman som beskriver to forskellige, ensomme kvinders manglende selvværd og i bund og grund længsel efter tosomhed – men også stor angst for at blive forladt.

Anmeldereksemplar.

Lån bogen på Bibliotek.dk

 

Bedømmelse
Karakter