0 kommentarer

Omvej til Limbo : en spøg af Peter Andreasen

af d. 23. maj 2009
Info
 
Sideantal

180

Udgivet

2008

ISBN

978-87-7691-852-1

 

Bemærkelsesværdig ny dansk science fiction roman om jagten på en tidsmaskine. Krydser krimithrilleren med den fantastiske roman.

En travl forretningsmand, Gaspardi, påtager sig at løse en gammel mordgåde ved et universitet i Aberdeen, en gåde, han arver efter sin morbror, som har lidt en voldsom og uforklarlig død, der synes at stamme fra en drøm. Gaspardi opsøges af en Vietnamveteran, der har forbindelse til den skotske mordgåde, og sammen kommer de på sporet af en matematikprofessor, der arbejdede ved universitetet. Det viser sig, professoren arbejdede på samme projekt om en tidsmaskine som Gaspardis onkel, men siden forsvandt sporløst. Det er den gamle Vietnamveterans store ønske at opspore den forsvundne professor. Undervejs bliver det nærmest en besættelse for Gaspardi at opklare onklens død, og det fører læseren fra det skotske højland til fordums japanske templer for at ende med en tidsrejse til dødsriget Limbo, ledsaget af selveste T.S. Eliot.

Det der imponerede mig mest var nok med hvilken lethed Andreasen får kombineret de klassiske fortællinger ind i en moderne ramme, og stadig beholder en ganske læselig og underholdende fortælling. Om end man kan diskutere graden af science fiction i romanen når jagten efter en tidsmaskine giver adgang til dødsriget, er dette ikke desto mindre et science fiction mysterium helt frem til klimaks. Dem er der ikke mange af, ej heller på engelsk, og på grund af dette og fordi den er rigtig velskrevet, er det bestemt værd at læse bogen. Hvad enten man er til krimiplots eller fremtidsgåder.

Lån bogen på biblioteket

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter