0 kommentarer

Omkring en dreng Af Nick Hornby

af d. 13. juli 2003
Info
 
Sideantal

287

Udgivet

1999

ISBN

87-595-1015-3

Originaltitel

About a boy, på dansk ved Jan Hansen

 

Nick Hornbys bøger er som skabte til Hollywood feelgood film. Det er ikke ondt ment, for det er svært at være sur på en forfatter, som skriver gedigent og underholdende sommertaskelitteratur. ”Omkring en dreng” er lige en tand mere barsk, end man egentlig forventer af genren.

36-årige Will lever et totalt overfladisk liv. Han laver ikke en fløjtende fis, og hans hjerneaktivitet kredser sådan cirka om scor – slap af – scor – slap af. Da Will ikke har så meget at gøre med rigtige mennesker med rigtige følelser, mangler han måske en anelse moralsk fingerspitzgefühl. Han får den brillante idé, at stedet at møde kvinder må være en forening for enlige forældre. Inden tanken er tænkt til ende, har Will opfundet en strid ekskone + en søn og befinder sig i den perfekte scoresituation….
Wills lille løgnehistorie forbinder ham imidlertid med den 12-årige Marcus. Marcus lever sammen med sin mor, som ikke har et alt for godt tag i livet. Skolen er det rene helvede, og da den dejlige, men ulykkeligt nørdede Marcus får en klemme på den ultratjekkede Will, hager han sig fast, som gjaldt det livet. Det umage par ender med at lære mere af hinanden, end nogen af dem regnede med.

Lån bogen på biblioteket

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter