0 kommentarer

Anton og brandbilen af Lene Fauerby

af d. 19. april 2009
Info
 
Sideantal

32

Udgivet

2009

ISBN

978-87-02-06578-7

 

Anton bogen er – uden at have læst andre i serien – opbygget som så mange andre serier af denne type (Jeppe, Trunte Lunte osv.) omkring et simpelt tema (skovtur, efterår, bil, dukke, jul osv.) denne gang et besøg på en brandstation. Disse temaer er desværre ofte lidt kønsbestemte og de eneste kvinder der optræder i ”Anton og brandbilen” er da også forfatteren og illustratoren (henholdsvis Lene Fauerby og Kirsten Raagaard).

Anyway, Anton besøger en brandstation og det er spændende, ikke mindst for faren, som også er med. Drengen har et par lange pilfingre og babu babu. Men det er ikke alvorligt. Det lyder af meget lidt, er det faktisk også, men, tja, det virker sgu! Det er en fin lille bog og tegningerne er gode at fortælle videre ud fra – måske med lidt for mange nærbilleder. Sproget er tilpas enkelt og der er plads til et par indlagte jokes. Men måske er det ikke nuanceret nok.

Bogen henvender sig til de 2-3 årige og kan hermed anbefales, selvom jeg synes den vejledende pris på 89.95 nok lige er i overkanten.

Læsere af mine andre anmeldelser vil måske undre sig over det høje antal stjerner men ”Anton og brandbilen” belønnes for faktisk at fungere, på sine egne simple præmisser.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter