0 kommentarer

Om atomkrigens betydning for Vilhelm Funks ungdom af Jan Sonnergaard

af d. 26. februar 2010
Info
 
Forlag
Genre
Sideantal

247

Udgivet

2009

ISBN

978-87-02-07674-5

 

I slutningen af 90´erne brød Jan Sonnergaard igennem den litterære lydmur med sine tre novellesamlinger, som jeg i høj grad nød at læse fordi novellerne var skarpe og velskrevne. Jeg så derfor frem til den dag, hvor Sonnergaard ville få udgivet sin næste bog.

“Om atomkrigens betydning for Vilhelm Funks ungdom” er Jan Sonnergaards første roman og som sådan er det en vellykket bog.

Romanen handler om en gruppe unge mennesker, der bliver studenter i 1982 og vi følger personerne i det næste årti, hvor vi bl.a. følger tankerne om verdens snarlige undergang og frygt for atombomber. Derudover møder vi hovedpersonerne til fester, hvor der tages stoffer, på stenbroen, hvor bz´erne hersker og politiet overfalder demonstranter – og ikke mindst til sammenkomsterne, hvor yuppierne praler med deres indkøb af rolex-ure og dyre biler.

“Om atomkrigens betydning for Vilhelm Funks ungdom” er på mange måder en god bog. Romanen er velskrevet, spændende og relevant, men dog ikke så ironisk som novellesamlingerne. Skulle man kritisere bogen for noget, så må man sige, at der ikke er de store overraskelser i bogen. Det ændrer dog ikke ved, at “Om atomkrigens betydning for Vilhelm Funks ungdom” er en læseværdig bog, som jeg gerne vil anbefale.

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter