0 kommentarer

Og hvor har du så hjemme? af Anne Tyler

af d. 9. november 2007
Info
 
Forfatter
Forlag
Genre
Sideantal

248

Udgivet

2007

ISBN

978-87-02-04731-8

Originaltitel

Digging to America

 

Emnet for bogen lød spændende: to små piger fra Korea adopteres af 2 familier, den ene er en iransk familie, den anden ærkeamerikansk. De 2 familier mødes første gang i lufthavnen, da børnene ankommer med flyet, og det bliver starten på en række “ankomstdagsfester”, som familierne holder på skift. Det kunne der være kommet en spændende bog ud af.

Hovedpersonerne er Brad og Bitsy og deres datter Jin-Ho, Ziba og Sami med datteren Susan, samt Samis mor Maryam og Bitsys far Dave. Derudover en masse bipersoner, i form af familiemedlemmer til begge familier.

Desværre kører bogen på det totalt overfladiske plan. Der beskrives detaljeret, hvilke retter der serveres, vi præsenteres for et hav af familiemedlemmer til begge familier, og selv om familierne ses hyppigt, virker det ikke som om der er nogen større fortrolighed imellem dem. Det gælder nærmest bare om at overgå hinanden med hensyn til traktement.

Der bruges ca. 30 sider i bogen på at beskrive, hvordan der skal holdes en fest med det formål at få Jin-Ho’s lillesøster til at holde op med at bruge sut. Men da Bitsy får brystkræft, er det noget, der blot nævnes, og det fylder kun et par linier i bogen. Ligeledes da Bitzys mor er død – man hører i starten af bogen at hun er syg, men pludselig har der været begravelse – uden at det er blevet nævnt at hun er død.
De eneste personer, der får lidt liv, og ikke er totalt overfladiske, er Maryam og Dave. De nærmer sig hinanden og man fornemmer den splittelse, Maryam føler. I deres samtaler og tanker kommer der ord på de kulturelle forskelle og deres forskellige holdninger.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter