0 kommentarer

Forfølgerne af A. J. Kazinski

af d. 23. juni 2014
Info
 
Sideantal

349

Udgivet

2014

ISBN

978-87-400-1459-4

 

Jeg har ikke tidligere læst noget af A.J. Kazinski – eller de to forfattere Anders Rønnow Klarlund og Jacob Weinreich og jeg forstår ikke konceptet med, at når to forfattere skriver en bog sammen skal det gøres under et andet navn. Måske hvis det var et pseudonym, og forfatterne ikke ville stå ved deres værk giver det mening, men i dette tilfælde, hvor vi kender deres identitet, kunne de vel bare trykke begges navn på omslaget?

Rammerne for romanen er spændende og inciterende. Kunne du finde på at forfølge nogen? Nogen der havde gjort dig ondt eller nogen du vil have ned med nakken? Hvad nu hvis nogen forfulgte dig – hvordan ville det føles og hvornår ville du opdage det. Hvilke konsekvenser ville det have for dig selv og dine omgivelser?

En ganske almindelig dag i Magasin ser Julie den kvinde, som hendes mand har været hende utro med. Hun drages mod kvinden, der ikke kender hende og har en stor lyst til at lave en scene – lige der midt i stormagasinet. I stedet følger Julie efter kvinden og tager et billede af hende, mens hun har sex i et prøverum. Julie tænker ikke over, hvad billedet skal bruges til – hun tager det bare.

Under en vejfest i villakvarteret viser Julie billedet til et par naboer – og historien er i gang. For det viser sig, at flere af naboerne har nogen fra deres fortid, som de bliver inspireret til at forfølge – og inden vi får set os om følger vi fire ganske almindelige mennesker, der hvirvler sig ud i nogle brogede forfølgelseshistorier, nogle mere sandsynlige end andre.

Efter min mening var der lidt for meget James Bond over det – og hvor sandsynligt er det lige, at de fire menneskers historier til sidst ender op i ét stort plot.

Retfærdigvis skal det dog siges, at bogen flere steder var spændende og tankevækkende, men jeg har ikke behov for at læse den efterfølger (…) der lægges op til i slutningen. En slutning hvor det hele summeres op – og en ganske usandsynlig en af slagsen.

Bogen blev læst som e-bog. Havde det været en fysisk bog, var den blevet givet væk – i håb om at den næste læser ville blive mere tændt, end jeg gjorde. Nu ligger den og samle støv på min e-bogslæser.

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter