0 kommentarer

Øen Af Victoria Hislop

af d. 3. juli 2015
Info
 
Forlag
Genre
Sideantal

504

Udgivet

2011

ISBN

978-87-7116-056-7

Originaltitel

The island, oversætter: Annemette Goldberg

 

En roman fyldt med familiehemmeligheder, kærlighed og drama. I love it!

25-årige Alexis’ mor Sophia har aldrig villet tale om hendes familie-historie. Alexis, der bor i London, står over for en rejse til Kreta, som er Sophias fødeø, og er for alvor blevet nysgerrig på, hvad det er som Sophia skjuler for hende. Aftenen inden afrejse tager hun en snak med sin mor, som indvilger i at give hende et brev med til en ven af hendes familie i Plaka, en dame som kan fortælle stort set alt det som Sophia ikke selv vil fortælle.

Alexis rejser til Kreta og ankommer til Plaka for at møde denne kvinde. Da hun kommer dertil opdager hun, at et stenkast fra landsbyen ligger Øen Spinalonga, som engang var koloni for de spedalske. Lidt efter lidt finder Alexis ud af, hvordan hun selv er knyttet til den lille ø.

Victoria Hislop skriver fantastisk og fortæller meget flot og detaljeret om Kreta, Spinalonga, om spedalskhed, grækere samtidig med at det er en helt vidunderlig historie fyldt med drama. I min optik skriver hun meget billedligt, jeg kunne i hvert fald se mig selv befinde mig midt på Kreta flere gange. Den måde hun beskriver de ældre græske mænd på med deres tykke overskæg siddende på tervanaen og hygge sig, gjorde at jeg følte det var i går jeg selv var på ferie dernede og sad i skyggen med en kold øl og observerede de kære grækere 🙂

Lån bogen på biblioteket

Bedømmelse
Karakter