0 kommentarer

Odd Thomas af Dean Koontz

af d. 10. november 2011
Info
 
Forfatter
Forlag
Sideantal

296

Udgivet

2004

ISBN

87-7714-699-9

Originaltitel

Odd Thomas

 

Odd Thomas kan se de døde. De døde kan ikke tale, men alligevel er de i stand til at kommunikere med ham, således at han kan hævne den uret, der er gjort dem. Odd Thomas er cirka tyve år, bor i Pico Mundo, arbejder som grillkok og prøver derudover at leve et så normalt og stille liv som det er muligt, med hans særlige evne.

Ganske få af hans venner er bekendt med hans evne, men de vil til gengæld gå langt for at hjælpe ham i jagten på det onde og det farlige. For Odd Thomas kan også se bodaker som giver varsel om, at noget dårligt vil ske. Begivenhederne tager fart den dag en fremmed kommer ind i grillbaren:

“Hans bløde og gustne ansigtstræk fik mig til at tænke på nogle blege paddehatte jeg engang havde set i et mørkt og klamt kælderhjørne, og en klynge af melhvide støvbolde på en fugtig kompostbunke. Politimester Porter var optaget af sine knækkede æg og var tilsyneladende lige så lidt opmærksom på Svampemanden som han var på den bodak der kiggede på. Hans intuition sagde ham åbenbart ikke at den nyankomne kunde gav anledning til særlig opmærksomhed eller bekymring. For mit eget vedkommende fandt jeg derimod Svampemanden foruroligende – til dels, men ikke udelukkende, fordi bodaken var så interesseret i ham”.

Odd Thomas bliver hurtigt hvirvlet ind i et helt net af uforståelige oplevelser og tegn, som han er nødt til at tyde, hvis ikke adskillige af byens indbyggere skal dø. Undervejs får han hjælp af politimesteren og sin kæreste, men må også modvilligt aflægge besøg for både sin far og sin mor. Sidstnævnte har givet anledning til betydeligt ubehageligere oplevelser, end dem Odd Thomas har med spøgelserne.

Jeg går normalt i en stor bue udenom spøgelseshistorier. Men Dean R. Koontz kan næsten få mig til at tro på deres eksistens. Han lader Odd Thomas skildre sine oplevelser minutiøst og de mennesker, som han har en relation til kommer vi også til at kende indgående. Beskrivelsen af Odd Thomas’ barndom og oplevelser med moderen er skræmmende detaljerede og jeg kan sagtens forstå, hvordan spøgelser og bodaker kan vække mindre uro i vores hovedperson end den psykotiske mor. Selv om det er spøgelser bogen handler om, er ingen blodige rædsler udpenslet og Thomas forbliver rolig og beskrivende hele bogen igennem.

Jeg glæder mig til at læse de øvrige tre bøger om Odd Thomas!

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter