0 kommentarer

Odd for evigt af Dean Koontz

af d. 21. november 2011
Info
 
Forfatter
Forlag
Sideantal

212

Udgivet

2006

ISBN

87-7714-678-6

Originaltitel

Forever Odd

 

“Odd for evigt” er den anden bog i serien om Odd. Tanken er at bøgerne skal kunne læses uafhængigt af hinanden, og derfor kommer der til at være nogle gentagelser i forhold til første bog, men det er på ingen måde noget der skæmmer.

Odd er kendetegnet ved en sund portion humor, der især dukker op i de farligste situationer. Desuden er han og mange af de folk han omgiver sig med mand for dybe og præcise refleksioner over den tid vi lever i. Alt i alt er Odd en helt igennem knuselskelig gut, der uheldigvis for ham er i stand til at se spøgelser og bodager.
Dette erfarer den onde og temmelig mentalt ustabile Datura som med to håndlangere indleder en listig jagt på vor ven Odd. De har taget Odds ven Danny til fange og forsøger at bruge ham som madding. Men da de har valgt at flytte ham til et sammenstyrtet hotel og kasino, hvor adskillige spøgelser huserer, bliver udfaldet af kidnapningen ikke som de havde forventet.

Bogen er et dejligt gensyn med Odd. Men selv om Odd er lige så skøn som i “Odd Thomas” er det som om der mangler noget. Refleksionerne er ikke helt så hyppige og personskildringen af især de onde karakterer lader noget tilbage af ønske. For hvorfor er Datura som hun er? Og hvordan i al verden lykkes det for hende gang på gang at finde håndlangere?

Jeg lander på 3 stjerner og håber at “Broder Odd” hensætter mig i en ligeså åndeløs spænding som “Odd Thomas” gjorde.

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter