0 kommentarer

Nynnes dagbog 3 af Henriette Lind Og Lotte Thorsen

af d. 19. oktober 2007
Info
 
Sideantal

285

Udgivet

2006

ISBN

87-567-7437-0, 978-87-567-7437-6

 

Nynne er vendt tilbage – bedre end nogensinde før. Hun er 41 år gammel, på barsel med 18 måneder gamle Elliot, og så er hun lige flyttet hinsidans til Stock-i-fucking-holm (“NO SMOKING i hela jävla landet!!”), sammen med barnlægen. Ja, Nynne er for alvor ved at gå op i linningen, for alt det dér med overgangsalder er noget værre pjat!

I denne tredje bog om Nynnes rodede liv er der gensyn med: Husum, som det ikke ender helt heldigt for; Natasja og hendes diplomat-elsker, som måske må kigge tilbage på den tid med lidt blandede følelser; gode, gamle DANMARK; og så selvfølgelig gamle kendinge som Merete og Handyman – som har fået interesse for sudoku, Joakim og Sille, Anders m.fl.

Og alt imens holder Nynne sig nogenlunde røgfri (ikke), nogenlunde ædru (niksen) og prøver så vidt muligt at klare problemerne selv (“Sådan dér! Hvorfor tænkte jeg ikke på dét noget før? www.natasja.kan.alt.com.”)

“Nynnes dagbog 3” er en supersjov bog; alle gode gange tre. Det er latterkrampefremkaldende, hylende grinagtigt at læse om Nynnes akavede måde at takle hverdagens hindringer, sex, røg og sprut – og manglen på samme.

“Undskyld. Men hvad er det lige folk har gang i nede i deres kønshår? Har så været i svømmehallen. På den marginaliserede måde. Synes faktisk selv, jeg har anlagt ret snæver bikinilinje. Lige indtil jeg kom ud under bruseren. Og kom til at kigge på de andre.
Føltes pludselig, som om jeg havde klasket et fuldskæg fra Spøg & Skæmt ind mellem benene. Jeg siger det, som det er: Alle – ALLE – under 35 år er faconklippet i skridtet.” (s. 201)

Alt i alt en god bog, der – selvom vi efterhånden har været godt rundt om Nynnes liv, og selvom historien også er blevet kørt ud på tv’et nu – holder stilen, bryder normerne og leverer topklasse humor, men også en lille smule dybsindighed. Ja tak!

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter