0 kommentarer

Noget for noget af Anna Grue

af d. 5. januar 2009
Info
 
Sideantal

365

Udgivet

2007

ISBN

87-11-29164-8

 

“Noget for noget” er Anna Grues debutroman, som hun fik Det danske Kriminalakademis debutantpris for i 2005, og det undrer bestemt ikke!

Handlingen udspiller sig fortrinsvis i en ejendom på Østerbro, hvor ægteparret Svendløv bor. Bjarne er vicevært og sørger for orden i ejendommen, og hans kone Jytte passer gerne post, blomster og kæledyr, når beboerne er på ferie. Jytte synes derfor hun er venligheden selv, hvad skulle beboerne dog gøre uden hende? Så gør det jo ikke så meget, at man snuser lidt rundt i lejlighederne, nu man alligevel har nøglerne, vel? Jytte har nemlig et lille bierhverv, som ikke engang hendes mand ved noget om. Hun er mester i at finde små hemmeligheder hos beboerne og presser derefter penge af dem, for at det skal forblive hemmeligt. Herregud, det er da ikke Jyttes skyld, at beboerne skylder penge væk, er deres ægtefælle utro eller har begået underslæb.
En dag, da hun er hos ægteparret Mette og Carsten falder Jytte over en så stor hemmelighed, at hun tror næste rejse til Rhodos er betalt. Det er næsten for godt til at være sandt! Og det er det måske også?

Anna Grue har virkelig skrevet en lille perle. Foruden et meget medrivende sprog, inddrager hun e-mails, avisartikler samt sms-beskeder, hvilket virker utrolig godt, og er med til at flette handlingen sammen. For der er mange personer med i romanen, i starten hver for sig, men langsomt finder man ud af, at alle personer hver især hører sammen i det store puslespil. Romanen er på en gang meget underholdende samt berører tunge emner, og minsandten om der ikke også forekommer et par mystiske dødsfald.

Alt i alt: Læs, læs, læs!

 

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter