0 kommentarer

Nedtælling til mord Af Gretelise Holm

af d. 7. juli 2008
Info
 
Sideantal

293

Udgivet

2007

ISBN

978-87-11-31450-0

 

Anne Elisabeth Bülow er integrationsminister, men bliver skudt på klos hold en morgen i skoven ved sit gods, hvor hun er ude og løbe. Ministeren var pga. privatlivet ved at gå af som minister, men dette var endnu ikke meldt ud i offentligheden. Efterforskningen koncentrerer sig om flere punkter, evt. terror, hævnagt pga. partiets skrappe udlændingepolitik eller er det måske noget privat.

Vi følger Karin Sommer som er journalist på Sjællandsposten, Karin er ved at trappe ned da hun snart går på pension. Karin er på en tur til Litauen sammen med koncernen Hands and Brains International. I Litauen møder hun en gammel bedstemor, som beder hende om at tage nogle ting med til hendes barnebarn, som for nylig er taget til Danmark for at arbejde. Bedstemoderen har dog ikke hørt noget fra ham og er bekymret. I forsøget på at finde manden bliver Karin rodet ind i den Københavnske underverden med trafficking og illegale arbejdere. Sjovt nok peger mange spor tilbage mod Integrationsministeren og hendes gods, men er det en tilfældighed?

Bogen er bygget op med mange små kapitler, hvor der først tælles ned til mordet på integrationsministeren og derefter tælles dage siden mordet. Det fungerer fint, og inden mordet møder vi mange personer, som har deres helt egne grunde til at “hade” ministeren, så potentielle gerningsmænd og kvinder er der nok af. Bogen minder mig lidt om Hanne Vibeke Holsts bøger om “kvinder i politik” tilsat et mord og en efterforskning. Det er en god og spændende krimi, der samtidig fortæller en samfundshistorie som er ganske aktuel og vedkommende. Alle tråde samles på fineste måde til sidst og som læser sad jeg bare tilbage med et håb om, at Gretelise Holms næste bog bliver meget længere.

Lån bogen på biblioteket

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter