0 kommentarer

Nattegn af Pia Elers

af d. 11. marts 2012
Info
 
Sideantal

311

Udgivet

2011

ISBN

978-87-7108-632-4

 

En særdeles velskrevet biograf om rockmusikeren og maleren Johnny Madsen.
Pia Elers er journalist og gammel ven af Johnny Madsen og under hendes erfarne skriverhånd afdækkes en spændende historie.

Mange vil kende Johnny Madsen som rock-musikeren med det fedtede hår – og er det ikke også ham der drikker lidt vel rigeligt?

Jo – men Madsen er så meget andet, han er et dybt og ægte menneske, en kunstner ikke kun udi musik og poesi, men også udi i malerkunsten. Vi er mange, der sætter stor pris på hans rå rock-stemme og hans fantastiske talent for at give sig 100 % på en scene; et talent der primært dyrkes på de danske scener, mens hans malerier sælges til høje priser i såvel ind- som udland.

Allerede i barndommen “stak han ud”, som man siger, og hans far udtaler i bogen ” Vi har jo ikke altid syntes, vi har været så heldige med ham, men i dag er vi da stolte af Johnny, at han sådan ligefrem skal have opkaldt vejen efter sig. Det er flot at få sin egen vej, det må vi da indrømme”.

Bemærkningen gives til pressen den dag, hvor Johnny Madsens barndomsvej i Thyborøn bliver opkaldt efter ham – en ting, som både Madsen og hans familie er stolte over. Og en ting, der ikke er overgået mange nulevende danskere. Applaus for det.

Madsen gør det, han gider – og det han ikke gider, det gør han ikke. Han gider ikke grunde sine lærreder selv. Hvis han bruger energi på det, så er der jo mindre energi til selve malerkunsten. Han gider heller ikke rydde op efter sig og sparer i det hele taget sin energi til det, han synes er sjovt: at spille golf, at spille musik, at optræde og at male. Sikke en luksus – og sikke heldigt for os, der ikke skal leve med hans rod – men kun profiterer af hans energiudladninger. 🙂

Bogen er et dejligt miks af Pia Elers research og interviews med Johnny, hans familie og venner tilsat fotos og et stort antal af Johnnys malerier.

En særdeles underholdende og spændende bog – flot arbejde fra Pia Elers side. Og godt klaret at hun har kunnet holde Madsen til ilden gennem de 3 år, det har taget at skrive bogen.

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter