0 kommentarer

Kongens frille af Philippa Gregory

af d. 5. august 2005
Info
 
Sideantal

584

Udgivet

2005

ISBN

87-7714-711-1

Originaltitel

The Other Boleyn Girl

 

De fleste kender nok historien om Englands kong Henrik d. 8., som forstødte sin hustru Katarina fra Spanien, fordi hun ikke kunne avle en søn til ham. Herefter giftede han sig siden med Anne Boleyn, som blev henrettet. Det blev til i alt 6 ægteskaber, før Henrik selv døde, og da havde han kun avlet én søn.

“Kongens frille” handler dog om en helt anden Boleyn pige, nemlig Annes søster Mary, som faktisk havde kongen først.
Selvom hun var gift med en ung hofmand, William Carey, bestemte hendes familie alligevel, at hun skulle være kongens elskerinde. Og det blev hun.

Mary fødte kongen to børn, en datter og en søn, men da hun var gift til anden side, og Henrik endnu ikke var parat til at støde sin dronning bort, blev de to børn ikke arvinger til tronen.

Philippa Gregory har skrevet en underholdende, letlæst og fascinerende historie, om en ung pige som fanges i et ubarmhjertigt spil om magt og penge i et hof, der styres af begærlighed og intrigante familier.

Til tider bliver beskrivelserne lidt lange, men alligevel kan jeg varmt anbefale bogen til alle, som holder af en god historisk roman – eller blot af at læse en god historie.

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter