0 kommentarer

Nærvær og næsten. Tomas Fants familiekrøniker af Svend Åge Madsen

af d. 26. februar 2012
Info
 
Sideantal

184

Udgivet

2000

ISBN

87-00-47964-0

 

En mor, en far, to mindreårige døtre, moderens fætter og en kusine til pigerne er flygtet sydpå til et varmt sted med bjerge og mandellunde, fordi “mor er blevet smittet”. Familien kommer igennem de lange og mørke aftener ved at fortælle hinanden historier. Faderen, Tomas Fant, bidrager først tøvende men siden mere udfoldet med fortællinger om sig selv og sine forfædre, og det får uventede følger for både ham selv og den lyttende familie.

En typisk Svend Åge Madsen historie med mange “sære” historier og rigtig mange personer. Skrønerne er mangeartede og har også Madsens “science fiction” synsvinkler inkorporeret. Det er svært at give et referat af indholdet i denne bog, som er at betragte som et antal noveller – 7 stk. i alt – måske en til hver aften i ugen? Der er en vekselvirkning mellem de faktiske ting som sker om dagen under opholdet i Andalusien og fortællingerne som bliver fortalt om aftenen – en slags 1001 nats eventyr som holder personerne fangetaget aften efter aften.

Det gennemgående tema i bogen er “splittelse”. Faderen Tomas Fant er kommet af splittede forfædre. Moderen Strit er en splittet natur, f.eks. melder hun sig som ung til optagelsesprøve på teatret under to navne og med to meget forskellige roller, og hvad kommer mon så ud af det? – Ja, begge personer bliver optaget! Hun har nu forsøgt sig med vidundermidlet Hedon, hvilket har ført til den “smittede” tilstand, som hun nu befinder sig i, og som er den direkte årsag til familiens rejse sydpå.

Spændende læsning hvis du er til en anderledes “virkelighed”! – God fornøjelse!

Lån bogen på Bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter