NYESTE
Født:
1939, Danmark

Svend Åge Madsen

Født, opvokset og bor i Århus, Danmark.

Har bl.a. studeret dansk og matematik på Århus Universitet. Skriver også under pseudonymet Marianne Kainsdatter. Modtog De Gyldne Laurbær for “Genspejlet” i 2000.

Bibliografi

1963  Besøget

1964  Lystbilleder. Uroman

1965  Otte gange Orphan (noveller)

1967  Et livstykke og andre stykker (skuespil)

1967  Modsatterne og Omvendterne (børnebog)

1967  Tilføjelser

1968  Liget og Lysten

1969  Tredje gang så tar vi ham…

1970  Maskeballet (noveller)

1971  Sæt verden er til

1972  Dage med Diam eller Livet om Natten

1974  Jakkels vandring

1976  Tugt og utugt i mellemtiden 1-2

1978  Hadets bånd

1978  Narrespillet om Magister Bonde og Eline Morte nsdatter (skuespil)

1980  Se dagens lys

1982  Den største gåde (ungdomsbog)

1982  Vi? – Vi. Vi! (børnebog)

1984  Af sporet er du kommet

1984  Svejk i tredie verdenskrig (skuespil)

1984  Uden for nummer (skuespil)

1985  Dr. Strangula (skuespil)

1986  Det sidste suk (skuespil)

1986  Lad tiden gå

1986  Madsens Kongespil (skuespil)

1987  Nøgne masker (skuespil)

1988  Slægten Laveran

1989  At fortælle menneskene

1990  Mellem himmel og jord (noveller)

1991  Jagten på et menneske (ungdomsbog)

1993  Edens gave

1994  Syv aldres galskab

1995  Den usynlige myre (ungdomsbog)

1996  Kvinden uden krop

1998  Finder sted

1999  Genspejlet

2000  Nærvær og næsten. Tomas Fants familiekrøniker

2002  Den ugudelige farce

2003  De gode mennesker i Århus / Læselysten

2004  Levemåder

2004  Ude af sit gode skind – og andre noveller (let at læse)

2006  Det syvende bånd

2007  Manden der opdagede at han ikke eksisterede (noveller)

2009  Mange sære ting for

2013  Pigen i cementblanderen

2017  Af en anden verden

2019  Enden på tragedie

2020  Fremtidsspejl

 

Fremtidsspejl af Svend Åge Madsen

af Christian Møgeltoftd. 5. juni 2021
Tænk, hvis man kunne kurere kronisk depressive personer, der normalt ville kunne se frem til en uendelig række af hukommelsesberøvende elektrochok, simpelt hen ved at erstatte alle deres dårlige minder med en positiv fortid. Sindsløftning. Tænk, hvis man kunne vælge mellem to tilsyneladende lige dejlige potentielle kærester ved at lægge nutidsfotos af dem ind i […]

Fremtidsspejl af Svend Åge Madsen

af newyorkcitygirld. 12. januar 2021
Svend Åge Madsen er ikke en Hr.-hvem-som-helst i dansk litteratur. Han har et omfattende og rost forfatterskab bag sig, han har modtaget Det Danske Akademis store pris i 1972 og har siden 2005 været medlem af Det Danske Akademi. Alle disse ting til trods må jeg med skam indrømme, at ”Fremtidsspejl” er den første bog […]

Dette er ikke en krimi, antologi af Jens Blendstrup m.m.

af Jens Markvardsend. 4. januar 2021
Tolv afkriminaliserede spejlinger af kriminalromanen, forfattet af et dusin ganske respektable forfattere: Elleve danskere og en islænding.  Idéen med spejlingerne er god nok, for som Bo Tao Michaëlis skrives i forordet, ‘der udgives alt for mange krimier, der burde være blevet i skrivebordsskuffen’. Den skabelonagtige, kunstigt konciperede krimi, hvor der skrives ud fra en bestemt […]

I fjorten sind af Svend Åge Madsen

af Jens Markvardsend. 28. februar 2020
Novellesamlingen “I fjorten sind”, findes som den sidste halvdel af romanen “Enden på tragedie”, og kan derfor ikke købes særskilt. Den bør heller ikke læses (eller anmeldes) særskilt, da de fjorten fortællinger er romanens hovedpersons rejser ind i sindene på fjorten personer han møder mens han får ‘enden på tragedie’. De fleste af novellerne kan […]

Enden på tragedie & I fjorten sind af Svend Åge Madsen

af Jens Markvardsend. 7. december 2019
Jonathan Tidebon er fanget i en eksistentiel skrivekrampe, fuldstændigt udbrændt midt i universitetsspecialet. Hver gang han forsøger sig, ender opgaven med at blive 15 linjer kortere. Ud af det blå hører han om Virtual Spirituality, hvor det ikke virkeligheden der byttes ud, men identiteten. Ved hjælp af stoffet metamorfoin kan man kortvarigt forlade egen krop, […]

Genspejlet af Svend Åge Madsen

af Jens Markvardsend. 27. juli 2018
De Gyldne Laurbær
Genforskeren Just Helled, nærmer sig målet for sin forskning, nemlig at afdække præcist hvor på menneskets DNA bevidstheden sidder. Netop som han nærmer sig målet, dør hans muse Helena, hvorefter Just kaster sig ud i alkoholglemslens tåger, for, som han selv siger, at huske at han har glemt. Men i kulissen lurer hans fandenivoldske kollega […]