0 kommentarer

Når kun tavsheden taler af Robert Goddard

af d. 11. april 2014
Info
 
Forlag
Genre
Sideantal

448

Udgivet

2014

ISBN

978-87-02-13466-7

Originaltitel

Fault Line

 

Forlaget skriver: ”En klassisk Goddard – uimodståelig.”
– The Times

Resumé
Jonathan Kellaway har opsagt sin mangeårige stilling ved et internationalt firma. Inden hans velfortjente otium, beder firmaets forhenværende – men stadig magtfulde – bestyrelsesformand ham om at påtage sig én allersidste opgave: Jonathan skal rejse fra USA tilbage til England, hvor firmaet blev grundlagt i sin tid, og finde en række forsvundne dokumenter, så firmaets historie kan blive færdigskrevet.

Rejsen tilbage til Cornwall, Jonathans barndomsby, vækker minder om en ungdom, Jonathan for længst troede, han havde lagt bag sig: Døde venner, forlist kærlighed og et familiedynasti i total opløsning ligger gemt dér i ungdommens Cornwall. Men måske får Jonathan nu endelig chancen for at opklare sandheden bag de mange tragedier, der fandt sted i slutningen af 60érne. En sandhed, som allerede har kostet flere ofre. Hvordan undgår han at blive det næste offer på listen?

Engelsk hygge-krimi ala Rosamunde Plicher
Hvis man er til hæsblæsende spændingsbøger fulde af vilde biljagter, massedrab, blodige og drabelige detaljer, så er det i hvert fald ikke denne roman, som man skal vælge at kaste sig over. Tværtimod er, “Når kun tavsheden taler” en meget stillestående krimi. I virkeligheden vil jeg næsten gå så vidt som til at kalde den for en familie- eller slægtshistorie frem for en krimi. Men selv om tempoet ikke er hæsblæsende, og bogen trækker mindelser til en engelsk hygge-krimi ala Rosamunde Plicher, er den bestemt ikke kedelig.

Goddard kan sit håndværk
Goddard har et elegant og sofistikeret sprog. Det er tydeligt, at han kan sit håndværk. Han er en mester til at beskrive personer og gøre dem levende for læseren. Og ikke mindst er han eminent dygtig til at føre læseren ud af først en tangent, derefter en anden, en tredje, en fjerde og så en femte…

At man som læser selvfølgelig undervejs har en begrundet mistanke om, hvem skurken er, ændrer ikke ved bogens pointe – At man udelukkende ser det, som man gerne vil se, og at man ikke skal tage hvad som helst for gode vare.

Læsestof til mange timer
Romanen springer mellem fortid og nutid, men det er på intet tidspunkt forvirrende med disse spring i tiden. Tværtimod bliver man som læser hurtigt indfanget af historien og ikke mindst de mange bihistorier som rulles op undervejs.
Det er bare med at finde en varm plaid, brygge en god kop kaffe/te, sætte mobilen på lydløs og sætte sig godt til rette i lænestolen og lade sig opsluge af romanen. Med sine 448 sider er der stof til mange timer, hvor man kan lukke omverdenen helt ude og glemme tid og sted.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter