0 kommentarer

Mysteriet om Pernille af Ellen Stampe

af d. 17. november 2010
Info
 
Sideantal

315

Udgivet

2010

ISBN

978-87-7055-715-3

 

“Mysteriet om Pernille” er en autentisk beretning.

Pernille var en helt almindelig dansk teenager på 14 år, som Sankt Hans aften 2006 blev fundet hængt i hjemmet. De stærkt chokerede forældre nægter at acceptere politiets teori om at Pernille har begået selvmord. Blandt andet fordi Pernille forud for den skæbnesvangre aften ikke viste tegn på at være deprimeret eller på at gå rundt med selvmordstanker. Derfor stiller de (særligt moderen) sig tvivlende over for politiets konklusion og starter deres egen efterforskning.

Forældrene opsøger forskellige clairvoyante personer, som “ser” forskellige ting, der tyder på at forældrene har ret i at Pernille blev udsat for en forbrydelse, og at der går en drabsmand frit omkring.

Forældrene opdager, at der var en masse ting, de ikke vidste om Pernille og at datteren muligvis var kommet i kontakt med de forkerte personer. Efterforskningen peger på, at personer fra misbrugsmiljøet i Galten måske ligger inde med svar, som kan løse mysteriet om Pernille.
Men politiet har lukket sagen og nægter senere at genåbne den, på trods af sagens nye oplysninger. Tværtimod virker politiet sikre i deres sag, omkring selvmordsteorien.

Bogens forfatter, journalist Ellen Stampe, har fået adgang til hele familiens materiale og afdækker forløbet skridt for skridt.

Mysteriet om Pernille er en tragisk og sandfærdig kriminaldokumentar fra dagens Danmark om en mors værste mareridt. Desværre er bogen meget farvet af, at det er moderens synsvinkel som beskrives. Under læsningen savnede jeg en større objektivitet. Som læser føler jeg lidt, at jeg bliver påduttet moderens faste overbevisning om at datteren blev myrdet, og savner muligheden for selv at danne mig et indtryk af sagen og dens mange omstændigheder.

Fordi forfatteren fratager læseren retten til at tænke selv og danne sine egne teorier, har jeg valgt kun at give bogen tre stjerner.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter