0 kommentarer

Mysteriet i Genbrugsen af Anna Grue

af d. 7. juni 2020
Info
 
Sideantal

304

Udgivet

2020

ISBN

978-87-11-91874-6

Originaltitel

Mysteriet i Genbrugsen

Udgave

1. udgave, 1. oplag

 

Jeg var ret vild med Anna Grues ”Italiensvej” og ”De voksnes rækker”, der på magisk vis tog mig tilbage til en svunden tidsalder samtidig med, at de på næsten Matadorisk vis lod mig kigge ind bag gardinerne hos bøgernes hovedpersoner.

Men sådan en historie er ”Mordet i Genbrugsen” ikke.

Det virkelige Nykøbing Sjælland har ikke kun én men hele tre genbrugsbutikker fyldt med et livligt klientel af fastboende og sommerhusgæster. Som i andre byer er genbrugsbutikkerne bemandet af ældre damer, og enkelte ældre mænd, der her finder et fællesskab, mens de arbejder frivilligt og ulønnet for diverse gode formål.

Scenen er ”Genbrugsen” i Nykøbing Sjælland, hvor Anne-Maj arbejder nogle dage om ugen . Tjansen afføder samme magtkampe, intriger og spidse albuer som på enhver anden arbejdsplads – krydret med en lille en til halsen.

Som i en anden Barneby-film, sker der først ét og senere flere mystiske dødsfald, alle koncentreret om personer ansat i butikken. Politiet hæfter sig ikke ved noget særligt, men Anne-Maj synes, der er noget mystisk ved det og indleder en karriere som amatør-detektiv. Mere skal ikke røbes her, men Anne-Maj får med sin stædighed inddraget politiet i jagten på en potentiel morder – og med fare for sit eget liv afslører hun morderen.

Mordjagten er krydret med Anne-Majs dagligdag, der foruden Genbrugsen består af datteren og barnebarnet som statister – og med en hel del madlavning, en ynkelig slankekur og den lille gravhund hr. Mortensen på sidelinien.

Bogen er ren og skær hyggelæsning og hvis man tager den for det, så flyver en eftermiddag hurtigt afsted og snip-snap-snude så er mysteriet løst og den historie ude.

Men ih, hvor ville det have været dejligt, hvis Anna Grue have brugt lidt af sine færdigheder fra ”Italiensvej” og ”De voksnes rækker” til at tegne et dybere portræt af Nykøbing Sjælland med de mange spændende historier, der ligger på spring. De hovedløses kirkegård, det tidligere psykiatrihospital, de skæve eksistenser, sommerhusgæsterne, det tidligere badehotel og byens rige kulturliv.

Bogen er i et lille format med stor skrift og omslaget og inderomslaget hyggeligt illustreret som en madkurv/strikketøjskurv.

Som hyggekrimi, chick-lit – en ugebladsroman i ét akt skal bogen have 3 stjerner. For hyggelig, det var den.

 

Bogen er et anmeldereksemplar

Lån bogen på biblioteket

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter