0 kommentarer

Kanin & Edderkop af Karim Rhellam

af d. 10. januar 2012
Info
 
Sideantal

28

Udgivet

2009

ISBN

978-87-7090-037-9

Originaltitel

Konijn en spin

 

“Kanin & Edderkop” handler om at prøve at overkomme frygt ved at prøve at finde noget positivt i trængte situationer :).
Kanin opdager en ulækker edderkop i et edderkoppespind oppe under loftet. Da Kanin ikke er særligt glad for edderkopper ringer den til sin ven Får, for at få hjælp til at komme af med den ubudne seksbenede gæst. Men da Får ser edderkoppen har den heller ikke lyst til at komme tæt nok på til at slå den ihjel. De ringer til Bjørn, Elefant og Slange, men resultatet er det samme. Da edderkoppen pludselig bevæger sig gemmer de sig hvinende bag en stol. En blodtørstig myg kommer ind på scenen og stikker alle adskillige gange og ender – ikke overraskende – i edderkoppens spind. De taknemmelige myggefri dyr ender med at bære edderkoppen ud i haven, så den kan fortsætte med at spise irriterende insekter.

Sproget er enkelt og ungerne vil fint kunne forholde sig til at man lader edderkoppen leve.

De skønne tegninger er humoristiske og udtryksfulde. Sjældent har man set øjne så udtryksfulde som dyrenes, når de forsøger at samle sig og slå edderkoppen ihjel. Mens historien er enkel og ikke gør særlig meget stads af sig, er illustrationerne bare dejlige.

Absolut en billedbog der er en læsning værd.

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter