0 kommentarer

Mosaik af Ellen Bache

af d. 25. juni 2018
Info
 
Sideantal

373

Udgivet

2018

ISBN

978-87-7190-848-0

Originaltitel

Mosaik

Udgave

1. udgave, 1. oplag

 

Det hører vist til sjældenhederne, at en forfatter debuterer som 61-årig. Det bilder jeg mig i hvert fald ind, at det er. Ikke desto mindre er det en moden debutant vi har med at gøre her. Ellen Bache er uddannet skuespiller og har haft så forskelligartede jobs som korrekturlæser på forskellige forlag og aktivitetsmedarbejder på et plejehjem – og nu altså også forfatter.

Bogen foregår i nutidens København og følger en række personer, der alle bor i den samme opgang på Vesterbro, hvor beboernes liv og tilværelser fletter sig ind i hinanden. Læseren møder bl.a. Osvald, der bor på 3. sal og har en fantasi om, at overboen på 4. sal (en mand ved navn Frans Olsen) holder af at gå rundt i stiletter. Osvald har heller ikke så meget andet at bruge sin tid på, for han er meget uheldig i forhold til det modsatte køn – og det er heller ikke et godt scoretrick, at man spiller skak og at ens bedste ven er ens skakven, der bor i indre by.

Herudover er der ægteparret Sigurd og Frederikke (der har en hemmelig elsker), kæresteparret Anton og Vivian på 2. sal, Signe på 4. sal, der desperat (men forgæves) leder efter manden i sit liv – og indbyrdes forviklinger hele vejen igennem.

”Mosaik” er på mange måder en underholdende bog at læse. Den var sjov og fin, men har til gengæld også den ulempe, at det virker noget til den usandsynlige side, at der skulle være så mange forviklinger i en enkelt københavnsk opgang. Der virker ganske enkelt ikke så troværdigt – og det taber bogen desværre mindst en stjerne i vurderingen på. Når det er sagt, så kunne jeg faktisk godt lide at læse bogen, men det er nu ikke en bog, der har gjort noget uudsletteligt indtryk på mig. Det var underholdende sommerlæsning, hvor jeg kunne koble hjernen fra – men heller ikke så meget mere end det.

Jeg lander derfor på 3 stjerner af udmærket størrelse for denne bog, som jeg dog ikke tror jeg nogensinde får genlæst.

Lån bogen på biblioteket

 

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter