0 kommentarer

Mord på kostskolen af Lucinda Riley

af d. 3. oktober 2022
Info
 
Sideantal

469

Udgivet

2022

ISBN

978 87 02 35691 5

Originaltitel

The Murders at Fleat House - oversat af Ulla Lauridsen

Udgave

1. udgave

 

“To drab og et selvmord, alle tre med forbindelse til Fleat House. Charlie, som var elev, Julian, en tidligere elev, og Hugh, som var tutor i huset…”

Fleat House er en del af kostskolen Skt. Stephens, og stedet er som forhekset. For godt tyve år før de dramatiske hændelser begik en anden ulykkelig dreng selvmord. Om han ligefrem spøger, som nogle af de unge elever tror, er nok mere tvivlsomt. Men at der foregår uhyggelige ting i og omkring den gamle skole, er hævet over enhver tvivl.

Med “Mord på kostskolen” skrev den kendte forfatter Lucinda Riley sin første – og desværre også sidste – krimi. Hun døde af ondartet sygdom, før bogen nåede at udkomme.

Trist, for hovedpersonerne, de to efterforskere Jazz (Jazmine) Hunter og Alistair Miles, er et sympatisk og troværdigt makkerpar, der sagtens kunne have båret en hel serie af hyggelige, engelske krimier fra den maleriske Norfolk-egn.

“Mord på kostskolen” rummer alle de elementer, der har gjort engelsk krimihåndværk – både som film og i bogform – så populært verden over. Traditionsrige slotte og kostskoler, overklasse og underklasse, mystiske hændelser uden alt for meget blod og vold, herlige personager med god humor og hang til en kop varm te i tide og utide.

Bogen kunne godt have brugt en sidste afpudsning, som Riley ikke nåede før sin alt for tidlige død i 2021, men med det lille forbehold skal “Mord på kostskolen” anbefales alle, som holder af den venlige britiske krimitradition.

Lån bogen på biblioteket

 

 

Bedømmelse
Karakter