0 kommentarer

Wings af Terry Pratchett

af d. 22. oktober 2011
Info
 
Sideantal

209

Udgivet

1989

ISBN

0-552-52649-5

Originaltitel

Wings

 

”Wings” er historien om rejsen til lufthavnen og sønnesøn, 39 og finder sted lige efter Masklin, Angalo og Gurder tager af sted mod lufthavnen i ”Diggers”. Kan godt læses som et enkeltbind, men jeg vil anbefale at du læser de 2 foregående bøger først.

Efter en lang rejse når de 3 nomer lufthavnen, som indeni er meget uventet. Der er fyldt med mennesker og som et folk der holder sig væk fra mennesker er lufthavnen fyldt med farer. Heldigvis har de 3 nomer tingen med og med lidt held kommer de på samme fly til Florida som sønnesøn, 39.

Gurder er ved at græde da han ser tæpperne på gulvet, som er præcist som hjemme i butikken og Angalo kan ikke lade være med at spekulere i at overtage kørslen af flyet fra menneskerne. Sønnesøn, 39 som Gurder ser som sin gud, mister sin glans da han opdager at det bare er endnu et menneske.

De ankommer efter en lang tids rejse, om end utraditionelt til Florida og her gør de endnu en kæmpe rystende opdagelse: der er nomer i Florida.

De taler godt nok anderledes og ser anderledes ud, og de flyver med gæs, men det er nomer. Og nomerne havde jo altid troet at de var de eneste nomer i verden.

Men tingen skal transporteres til destinationen og der er ikke andre til at gøre det end Masklin, Angalo og Gurder, så de begiver sig af sted med de fremmede nomers hjælp.

Det er sidste og afsluttende bind af ”Bromeliaden” (”Gnomernes flugt”) og det er anderledes end de andre bøger ved at det er mere science fiction agtigt – men det har også sin charme og er i fin tråd med resten af trilogien.

 

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter