0 kommentarer

Blodmånen af Jo Nesbø

af d. 29. november 2022
Info
 
Forfatter
Forlag
Genre
Sideantal

479

Udgivet

2022

ISBN

978 87 7007 740 8

Originaltitel

Blodmåne - oversat af Allan Hilton Andersen

Udgave

1. udgave

 

Som sine tolv forgængere i serien med den skarpsindige og noget tørstige norske efterforsker Harry Hole er “Blodmånen” en aldeles fremragende krimi. Jo Nesbø bekræfter på ny sin status som Nordens og en af verdens førende thrillermestre. Der er højspænding fra start til slut i det lange, makabre mordmareridt.

To smukke, yngre kvinder forsvinder og findes senere myrdet på bestialsk vis. Nogen har fjernet vitale kropsdele, men på den enes bryst findes spyt, der muligvis stammer fra milliardæren Markus Røed. Og i netop Røeds fashionable Oslo-lejlighed har de to kvinder kort forinden været til en animeret fest med gratis baner af såkaldt grøn kokain.

Milliardæren fastholder sin uskyld og får hentet den pensionerede og efterhånden grundigt marinerede Harry Hole hjem fra sit selvvalgte eksil i Englenes By. Men Harry må rejse fra USA med et ultimatum, der kun giver ham ti dage til at løse en sag, som to af Norges dygtigste politikorps står på bar bund i.

Harry og hans besynderlige team bestående af en døende psykolog, en munter cokedealer og en korrupt kriminalmand er oppe mod et bimlende vanvittigt geni, Norges svar på Hannibal Lecter – samt mod tiden og mod Harrys selvdestruktive sprutafhængighed.

Dagene går, flere uskyldige må lade livet, en skæbnesvanger nat med måneformørkelse – også kaldet blodmåne – nærmer sig. I det uhyggelige spil blander sig en parasit så kraftfuld, at den kan gøre små, søde mus elskovssyge efter store, fæle katte og få dem til at gå uforfærdede ind i dødens gab.

Med “Blodmånen” har Jo Nesbø skabt en ubønhørligt kværnende spændingsmaskine, der vil tilfredsstille såvel blodtørstige som mere deduktivt tænkende krimilæsere.

Lån bogen på biblioteket

Bedømmelse
Karakter