0 kommentarer

Mørkets fyrste af Anne Rice

af d. 21. august 2001
Info
 
Forfatter
Forlag
Genre
Sideantal

627

Udgivet

2001

ISBN

87-568-1123-3

Originaltitel

The Vampire Lestat

 

En vampyr som rockidol? Det lyder særdeles fjollet, men man får lyst til at tilbede Lestat. Hans karisma og arrogante udødelighed gør ham lige så totalt uimodståelig, som han selv mener han er.

Lestat, syndebukken i “En vampyrs bekendelser”, vågner efter 55 år i dvale. Efter 55 års dvale har de fleste fået nye idéer, og Lestat er kommet frem til, at han vil være rockstjerne. Samtidig finder han ud af, at en vampyr han selv har skabt, har skrevet en bog, hvori han udråber Lestat til alle tiders superskurk. Det synes Lestat ærlig talt er lidt træls at have hængende på sig, så han sætter sig for at skrive sin historie, for lige at få rettet lidt op på uretfærdighederne. Og hvilken historie.

Andet bind i vampyrkrøniken er lige så god som “En vampyrs bekendelser”. Man falder hovedkulds for kølige men altid lidenskabelige Lestat. Hans kynisme er til stor morskab og fornøjelse. Især når han disser Louis, fortælleren fra “En vampyrs bekendelser”, ved at kalde ham diverse ikke særlig flatterende ting, som alle hentyder til vattethed.

“Mørkets fyrste” er andet bind i Vampyrkrøniken.

Lån bogen på bibliotek.dk

 

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter