0 kommentarer

Mørke og blåbærris af Kerstin Ekman

af d. 14. august 2001
Info
 
Forfatter
Forlag
Genre
Sideantal

195

Udgivet

1978

ISBN

87-568-0470-9

Originaltitel

Mörker och blåbärsris

 

Man tager noget hjemmebrændt brændevin, et lille, lukket landsbysamfund og en generel mangel på penge, og så har man ingredienserne til en rigtig suspekt roman om svenskere, når de er mest skumle!

“Mørke og blåbærris” foregår 1960ernes Sverige langt oppe nord på, hvor vinteren varer halvdelen af året, og hvor folk er mere mærkelige, end godt er. Enken Helga har været alene i elleve måneder. Hendes ”ven” Edvard, for de er ikke gift, har været væk for at tjene penge, da der ikke er noget arbejde at få i omegnen, og hun har ikke helt kunne tåle ensomheden. Landsbyen domineres af svinefabrikken, som med sin stank lægger et tæppe af håbløshed over hele det lille samfund. Men da Edvard kommer hjem, og Helgas steddatter også samtidig vender tilbage fra Stockholm, får de sammen med deres venner ideen til at lave deres egen brændevin. Da sprittågerne begynder at brede sig fra både gryde og flasker, begynder fornuften dog at fordampe…

Kerstin Ekman er tidligere kriminalforfatter, og der hviler også en foruroligende stemning over “Mørke og blåbærris”. Man VED bare, at der snart må ske noget forfærdeligt! Det er en underholdende historie med velnok meget menneskelige følelser og reaktioner, men personligt synes jeg nok, at det kunne have været forløsende med bare én normal person i galleriet!

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter