0 kommentarer

Mørk n Af Benn Q. Holm

af d. 6. juli 2015
Info
 
Sideantal

244

Udgivet

1995

ISBN

87-90136-27-6

 

København i 1990´erne.
Adam Mørk er i midten af 30´erne og arbejder som journalist på Billed-Journalen, der er et sladderblad, som samler snavs og løgnehistorier om kendte mennesker og udgiver dette snavs i bladform, gerne krydret med pinlige eller misvisende billeder, der kan ødelægge ægteskaber.

Adam Mørks nærmeste kollega er fotografen Nick, som nok er den eneste, som vores anti-helt kan kalde en form for ven.

Mørk opsnapper ved en middag belastende information om entreprenøren Mogens Hartmann, og Mørk søger at grave i historien for at finde snavs på Hartmann, der kan udgives i sladderspalterne.

Det lykkes ikke helt for Mørk, måske fordi han begynder at date Hartmanns datter Helena (som han nok ikke for alvor er interesseret i), men også fordi Mørk generelt har tendens til at havne i situationer, der ikke er helt sunde for hans mentale helbred.

Man kan kalde “Mørk” for en roman om den moderne mand; en fortælling om en mand, der på overfladen kan se velfungerende ud, men som dybest set ikke har fod på sig selv, hverken arbejdsmæssigt eller privat, men som alligevel formår at holde snuden oven vandet.

Benn Q. Holm har med “Mørk” skrevet en spændende roman, hvor personerne er klart og overbevisende skildret; der er fine beskrivelser af hvordan det er at bo i København og der er gennem hele bogen anvendt et varieret og mundret sprog.

Jeg sidder tilbage med følelsen af, at have læst en roman, hvor siderne næsten vendte sig selv; jeg følte mig godt underholdt og synes at “Mørk” var en rigtig god bog – måske nok en af Benn Q. Holms bedste bøger til dato.

Jeg lander på 4 solide stjerner og en varm anbefaling – læsere, der ikke har stiftet bekendtskab med Benn Q. Holm før kan med fordel starte med “Mørk”.

Lån bogen på biblioteket

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter