0 kommentarer

Over stregen – min selvbiografi af Lous Suárez

af d. 10. maj 2015
Info
 
Forfatter
Forlag
Sideantal

297

Udgivet

2015

ISBN

9788771296488

Originaltitel

Crossing the line - my story

 

Luis Suárez er nok bedst kendt som fodboldspiller eller rettere som fodboldspilleren, der bider andre spillere. Det kom i hvert fald frem både fordi mange så det ske og også fordi han fik karantæne og ikke måtte spille i længere tid.

Hans biografi er rigtig fint skrevet. Man hører om hans barndom i fattige områder og hans passion for boldspillet allerede fra han var helt lille. Men det ligger så også til familien at være glade for fodbold. Når han som barn ikke kunne komme til andet så spillede hans søskende og han selv indendørs med en sok der var stoppet ud med papir. Alt kunne bruges, bare tiden kunne fordrives.

Vi får fortalt hvordan han ikke altid var den sødeste unge knægt, men til tider var ret rebelsk, indtil han i sine teenageår møder sit livs kærlighed. Han ville vitterligt gøre alt for at være sammen med hende og i dag er de gift og har børn, så det lykkedes jo over al forventning.

Selv om Luis mange gange fremstår som en hård type så er han utrolig følsom og han indrømmer gerne at han har let til tårer. Hans familie og venner betyder alt for ham men han skylder også nogen mennesker en stor tak for at han kom så langt inden for fodboldens verden som han gjorde. Bl.a. er der en fysioterapeut han snakker om undervejs, som har gjort en kæmpe forskel i hans liv.

Vi møder ham også i de øjeblikke hvor han får lov at møde og spille sammen med dem, han selv opfattede som stjerner, samt vi hører om den knap så pæne side af det at være blevet rig. Nemlig at mange forsøger at udnytte en, særligt mens man er ung.

Det er en ret god biografi som selvfølgelig primært handler om bolden og dens betydning i Luis liv, men vi kan hele vejen igennem mærke selve personen bag også.

Og vi hører også om de tidspunkter, hvor han selv har fortrudt sine handlinger efterfølgende.

Én ting han dog er rigtig ked af, er det stempel han fik, da en anden spiller engang beskyldte ham for racisme. Men selv om han gjorde hvad han kunne for at forklare, at det han sagde på ingen måde skulle forstås sådan, så blev det tolket forkert af alle. Og medierne fik en god historie på bekostning af Luis navn. Et stempel som altid vil hænge ved, selv om både klubben, hans hold og hans familie støttede ham. Men mediernes magt og folks vilje til at gøre en flok måger ud af 1 fjer er desværre tit større end virkeligheden.

Jeg er personligt ikke interesseret i fodbold, men her får man faktisk en god historie og man møder en spændende personlighed. Så det er en bog jeg sagtens kan anbefale. Grunden til jeg ikke gir den topkarakter er fordi der er pænt mange stavefejl i oversættelsen og det er lidt ærgerligt.

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter