0 kommentarer

Mine ord af Nancy Turner

af d. 26. oktober 2016
Info
 
Sideantal

358

Udgivet

2000

ISBN

87-604-196-5

Originaltitel

These is my Words: The Diary of Sarah Agnes Prine
Oversat fra amerikansk af: Poul Buchwald Andersen

Udgave

1. bogklubudgave, 1. oplag

 

Sarah er 17 år gammel da hendes familie forsøger at få et nyt liv i en anden del af landet. Sarah har aldrig gået i skole, men lærer sig at læse og skrive og har en kærlighed til bøger som ingen anden.

Vi er med hende hele vejen igennem hendes rejse, hvor de bliver overfaldet af indianere. Hvor vi lærer hende at kende som handlekraftig, en dygtig skytte og en stærk person. Hun elsker sin familie højt, og hun elsker hunde. Hun er god til at ride, hun passer godt på dyrene, og hun vil gerne hjælpe sin mor.

Vi hører om hendes første mand, som viser sig at være en rigtig dum skid. Da han dør, er hun derfor fast besluttet på, at hun ikke skal have noget med nogen mænd at gøre mere. Men der er en, som ikke rigtig vil give slip…

Hun bliver gift igen og får flere børn. Oplever en kærlighed hun slet ikke har kunne forestille sig. Og selv om det giver nogle knubs, så giver det hende også en mening med livet. Børnene vokser op og kommer i skole, noget hun er meget stolt af kan lade sig gøre. Hun får endda selv papirer på sine egne kundskaber.

Hendes mand dør efter en arbejdsulykke, og hun vælger derfor at flytte tilbage til deres farm med børnene. Den farm hun næsten startede sit liv på og sidenhen fik bygget op til en større forretning, og som har hjulpet til at kunne overleve. Ved siden af har hun i flere år lavet sæbe som bliver er solgt, og som hun sparer lidt penge sammen på grund af.

En barsk historie om livet i det vilde vesten. En historie om sorg, kærlighed, død og fødsel. En historie som ikke er så anderledes end mange andres fra dengang i 1800 tallet, hvor folk skabte sig et nyt liv i Texas og andre steder i USA.

Det er en god bog omend lidt langtrukken. Men klart en bog der er værd at læse.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter