0 kommentarer

Mine film af Jørgen Leth

af d. 21. november 2021
Info
 
Sideantal

204

Udgivet

2021

ISBN

978-87-02-32450-1

Originaltitel

Mine film

Udgave

1. udgave, 1. oplag

 

De fleste forbinder måske Jørgen Leth med, at han er cykelkommentator, tv- og filmmand og foredragsholder. Manden er dog også forfatter og man kan derfor med en vis ret kategorisere ham som et multitalent.

Seneste skud på stammen af bøger fra han hånd hedder ”Mine film”.

En vinter sidder den nu aldrende Jørgen Leth og ser tilbage på sine film. Han husker måske en ide, der førte ham frem til skabelsen af en bestemt film eller han tænker på en fascination, der igen skabte en ide om en film. Til almindelig oplysning har Jørgen Leth instrueret tæt på 50 film, bl.a. ”Det perfekte menneske”.

”Mine film” er en oversigt og filmhistorie, men i lige så høj grad en erindringsbog og en tilgang til at forstå Jørgen Leth og hans måde at se verden og livet på.

Der er for så vidt intet nyskabende eller noget nyt under solen i denne bog. Det er så at sige ikke en bog, som jeg spår mange chancer for, at blive en nyklassiker. Men, det er en lun, underfundig og fin bog, som jeg ikke desto mindre godt kunne lide at læse.

Jørgen Leth er fuld af minder og gode historier, det er ganske enkelt underholdende og interessant læsning – og han formår at skrive så man fastholder interessen for historien.

Fin bog, ikke for mange dikkedarer, ikke nogen overraskelser, bare en læseværdig og fin historie, der dog samlet set ikke formår at hæve sig meget over gennemsnittet.

Anmeldereksemplar.

Lån bogen på biblioteket

Bedømmelse
Karakter