0 kommentarer

Mindre pletter af Katrine Grünfeld

af d. 17. oktober 2008
Info
 
Sideantal

208

Udgivet

2008

ISBN

978-87-02-06915-0

 

Mie har styr på det hele. Hun er sidst i trediverne, bor sammen med Peter, og er kontorchef i kommunen. Efter en barndom, hvor hun blev overset, og ikke havde nogen kammerater, har hun endelig fået styr på det hele. Sådan da. Hun har stadig problemer med at skabe sig en vennekreds. Faktisk består hendes vennekreds kun af Eva fra Århus.
Hele den tynde facade krakelerer og smuldrer, da en lille indvandrerdreng dør. Mie har det administrative ansvar for hans død, og bliver omgående tildelt en orlov på ubestemt tid.

”Mindre pletter” fører os, gennem 97 ultrakorte kapitler, gennem Mies historie. Beretningen er dels beretningen om Mies liv i dag, og dels en række tilbageblik på hendes barndom.

”Mindre pletter” er Katrine Grünfeldts debutroman, og er som sådan betragtet en udmærket bog. Den er, som der står på bagsiden, “en roman om kunsten at overleve sin barndom”. Men den er mere end det. Den er også en roman om at leve det voksenliv ens barndom efterlader en med.

”Mindre pletter” er let læst, og desværre også let fordøjelig. Det var ikke en roman der satte ret meget i gang i denne læser, og ikke en roman der blev hængende ret længe. Men Katrine Grünfeldt skriver godt, og jeg vil holde øje med hende. Skulle der komme mere fra hendes hånd, læser jeg også gerne dette.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter