0 kommentarer

Verden er lille af Åsa Hellberg

af d. 3. august 2015
Info
 
Sideantal

309

Udgivet

2015

ISBN

978-87-7128-805-6

Originaltitel

En liten värld

Udgave

1.udgave

 

Verden er lille er Åsa Hellbergs fjerde bog. Hun har tidligere skrevet en selvbiografisk roman Casanovas kvinde samt to romaner om Sonja hvoraf den sidste – Sonjas sidste vilje – er udkommet på dansk, og da den fik pæne anmeldelser især for sin livsglæde og humor var det med høje forventninger jeg gik i gang med Verden er lille.

Plottet er ret unikt, hovedpersonen Elsa er en 70’årig enke som indtil nu har levet sit liv gennem og for sin afdøde mand. Nu hun er blevet alene, beslutter hun sig for at hun må have en hobby og at hun ikke vil side og syne hen i sin lejlighed. For at komme ud og få sig nogle oplevelser, følger hun efter tilfældige udvalgte personer som hun finder spændende. Dette fører hende vidt omkring og blandt andet London bliver et centralt omdrejningspunkt for både Elsa og de venner hun får skaffet sig. Verden er lille handler som sagt om Elsa, men den handler også om de muligheder livet byder hvis man tør slå til og kaste sig ud i det.

Åsa Hellberg har tidligere arbejdet som stewardesse, produktchef, coach og foredragsholder, men lever i dag af at skrive. Åsa beskriver sig selv som en disciplineret livsnyder og en socialt enspænder – fremragende kvaliteter til en forfatter. Min personlige oplevelse af bogen, er at den ret underholdende og figurerne i den er nogle farverige mennesker. Generelt er den udmærket skrevet, men desværre er der passager i den, hvor jeg synes kvaliteten daler. Overordnet en hyggelig og let læselig bog som er ganske velegnet til ferielæsning, men så heller ikke mere.

 

Lån bogen på Bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter