0 kommentarer

Brudekjolens hemmelighed af Barbara Davis

af d. 9. august 2022
Info
 
Forfatter
Forlag
Sideantal

475

Udgivet

2022

ISBN

9788794020510

Originaltitel

The keeper of happy endings, oversætter: Nadine Beth Nielsen

 
Hvis du er til historiske romaner, må du bestemt ikke snyde dig selv fra at læse “Brudekjolens hemmelighed” af Barbara Davis. Den foregår primært lige i starten af 2.verdenskrig i Paris, hvor unge Soline driver en eksklusiv brudekjoleforretning sammen med sin mor. Den har tilhørt familien gennem flere generationer og har fået ry for at have magi indlejret i nål og tråd. Det siges, at hvis man bliver gift i en kjole fra deres butik, så er ægteskabet garanteret lykke. Selve lykken i Solines liv daler dog betragteligt, da tyskerne indtager Paris, og alt vendes på hovedet. Ingen har råd til dyre kjoler længere, og mor og datter kæmper hårdt for at overleve. Soline bliver frivillig på det lokale hospital, hvor hun møder en ung amerikansk mand, som samarbejder med den franske modstandsbevægelse. Kærligheden spirer, men tiden er farlig og fremtiden ser ikke for lys ud for det unge par.
Sideløbende følger vi en ung kvinde i 1980’erne, som tilfældigt finder en gammel brudekjole i et hus, hun netop har lejet. Hun kommer i kontakt med ejeren af huset, den nu aldrende Soline. Og det går langsomt op for dem, at fortiden gemmer på flere hemmeligheder end de på nogen måde havde forestillet sig.
Bogen er super godt skrevet, og man er virkelig fænget fra start til slut. Den kaotiske tid omkring 2.verdenskrig byder altid på spænding og drama. Og denne bog er bestemt ingen undtagelse!
Bedømmelse
Karakter