0 kommentarer

Min familie og andre rævestreger af Birgitte Bidgau-Davidsen

af d. 22. november 2016
Info
 
Sideantal

226

Udgivet

2016

ISBN

9788799651740

Udgave

1. udgave 1. oplag

 

Birgitte Bidgau-Davidsen (1959) er uddannet socialpædagog og har i mange år arbejdet som leder indenfor hjemløshed, stofmisbrug og alkoholbehandling. Hun debuterede i 2014 med kriminalromanen ‘Men mor kom ikke’.

Nu er der så kommet en fantastisk humoristisk novellesamling, der skildrer dele af livet i en excentrisk familie. Ud over Familien, der består af forældrene samt deres fire børn…der alle hedder noget med V, er der også en moster, onkel og fætter, som alle bidrager til en meget munter ramme for de seks noveller bogen indeholder.

Vi følger familien i alt fra ferie til Holland, jagt på vildsvin og minder fra en svunden skoletid. Alt sammen beskrevet så jeg jævnligt sad og små klukkede over de finurligheder, der sniger sig ind i fortællingerne.
Uden på nogen måde at have levet et liv der ligner familiens, er der dog alligevel paralleller til min egen opvækst, og novellerne var med til at få mig til at huske episoder i min barndom, som jeg egentlig havde glemt. Jeg tror det hænger sammen med måden Birgitte Bidgau-Davidsen skriver på. Samtidig med at der er meget humor i teksterne, er de også meget nærværende og visuelle.

Jeg kan varmt anbefale denne lille novellesamling som en rigtig lille hyggespreder på en kold og blæsende efterårsdag.

 

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter