0 kommentarer

Midnatssol af Jo Nesbø

af d. 7. oktober 2015
Info
 
Forfatter
Forlag
Sideantal

225

Udgivet

2015

ISBN

978-87-7146-410-8

Originaltitel

Mere blod (norsk)

 

En mand på flugt. Hvad har han lavet og hvorfor? Og hvem er det han flygter fra? Det er alt sammen noget vi lige så stille får afsløret i “Midnatssol”, mens vi prøver at lære vores hovedperson at kende. Han stiger af en bus midt i ingenting, hvor han vil prøve at gøre sig usynlig og leve det simple liv. Det er bare lidt svært, når man dumper ned i et stærkt religiøst fællesskab med masser hemmeligheder, og hvor vores hovedperson med det samme skiller sig ud. Han får dog venner, der hjælper ham med et sted at bo, men spørgsmålet er om de venner, trods den religiøse baggrund, ikke også er til salg, når der pludselig dukker flere fremmede op og søger den ny ankommende. Han får et særligt venskab med en enke og hendes søn, og det kommer frem at de også har haft en hård tid og har brug for en god ven.
Der er penge og ære på spil, det opfatter vi hurtigt. Spørgsmålet er så, hvem der har heldet med sig og kommer helskinnet ud på den anden side med livet og måske også kærligheden i behold.

“Midnatssol” er endnu en bog fra den gode Jo Nesbø, som er svær at lægge fra sig. Den er dyster og velskrevet og giver mange tanker til refleksion, fx hvad man vil gøre for de personer man elsker. Dog må jeg tilstå, at jeg mangler en hvis Hr. Harry Hole, hver gang jeg læser Nesbøs bøger. Nesbø er ligesom ikke det samme uden ham! Men ellers udmærket bog.

“Midnatssol” får derfor 3 store stjerner af mig.

Lån bogen på Bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter