0 kommentarer

Max Vero – Det nye fly af Cecilie Eken

af d. 5. november 2014
Info
 
Sideantal

59

Udgivet

2014

ISBN

978-87-638-3705-7

 

Jeg er imponeret og der skal ellers lidt til især hvad børnebøger angår, det er nogen år siden jeg sidst har beskæftiget mig med en sådan.

Men nu har jeg læst ”Max Vero – Det nye fly” og den er alletiders. Jeg overvejer endda at følge den igennem da den kun er den første bog i en hel serie.

Der er nogen rigtig gode tegninger og illustrationer i bogen, den virker ikke som om den helt er for de mindste børn og der er en spændende handling hele vejen igennem.

Bogen handler om Max der gerne vil flyve jagerfly ligesom sin far. Den handler om Amir, Max’s ven, som bor på børnehjem og den handler om Sita der ved en masse om mekanik og elektronik.

Max og Amir stjæler en solkrystal fra en militærbase fordi de er ved at bygge et fly og uden krystallen kan det ikke flyve.

De er tæt på at blive opdaget, men det er mest på grund af nogen metalskruer… der må du selv læse dig til hvad det handler om!

Landet som de bor i, Beleria, er i krig med landet Darien. Og man ved ikke hvornår der falder bomber næste gang. Men det passer så dårligt sammen at da Max og Amir endelig har fået deres fly på vingerne så ser de bombeflyene komme i det fjerne.

De har ikke særlig meget brændstof i tanken, men de tager kampen op med landets fjender. Og de får faktisk skudt nogen af de fjendtlige fly ned inden de selv styrter ned. Der sker dem ikke noget og de bliver senere tilbudt at blive aspiranter så Max ender med at få sin drøm opfyldt og kommer en dag til at flyve jagerfly ligesom sin far, men alt det kan man vist læse mere om i næste bog.

Godt skrevet, kan klart anbefales til de lidt større børn.

Den eneste grund til jeg ikke giver den 5 stjerner er at jeg ikke tror den vil henvende sig særlig meget til piger. Det er mest en bog for drenge. Men lur mig om det ikke er mig der tager fejl!

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter