0 kommentarer

Marionetten af John Le Carré

af d. 17. november 2008
Info
 
Forlag
Sideantal

414

Udgivet

2008

ISBN

978-87-638-0893-4

Originaltitel

A Most Wanted Man

 

John Le Carré er en af Englands flittigste forfattere med speciale i spionromaner. Dette er nr. 22 i rækken. Da han startede med at skrive i 1969, var han selv ansat indenfor den Britiske efterretningstjeneste. Kvaliteten af hans udgivelser har svinget meget. Højdepunktet var nok “Spionen der kom ind fra kulden” fra 1961, samt en del andre fra tiden med “den kolde krig”. Der var stof nok i den periode.
Siden hen er det efter min mening gået lidt ned af bakke med både kvalitet og spænding, og det gælder også “Marionetten”.
En yngre illegal flygtning “Issa” dukker op i Hamborg og henvender sig til “Tilflugtsted Nord”, hvor den unge advokat Annabel Rickter påtager sig at repræsentere ham. Det viser sig ret hurtigt, at Issa ikke er nogen helt almindelig flygtning, han er søn af en russisk general, som har deponeret en anselig formue i en lille bank, som nu er hjemmehørende i Hamborg. Denne formue ser Issa gerne brugt på velgørende formål, hovedsagligt i Tjetenien, hvor han stammer fra.
Imidlertid har både den tyske, engelske og amerikanske efterretningstjeneste kig på Issa, og frem for alt på hvad han vil bruge alle sine penge til, da de er overbevist om, at han er terrorist.
Der er lange passager i bogen, hvor der absolut ingenting sker, og selvfølgelig er slutningen spændende, men man har undervejs læst så mange uinteressante sider, at man næsten har mistet interessen, og det er en skam for plottet er godt nok. Jeg tror ikke, jeg vil læse flere nyudgivelser af John Le Carré.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter