0 kommentarer

Magnus Umulius og storesøsterskandalen af Jesper Tolstrup

af d. 3. december 2011
Info
 
Sideantal

48

Udgivet

2011

ISBN

978-87-7090-446-9

 

”Magnus Umulius” handler om at være lillebror og have en storesøster som man engang imellem ikke helt kan forstå, når man kun går i 1. klasse og storesøster allerede går i 5. klasse.
Ved et uheld kommer Magnus til at fortælle de andre børn, at hans storesøster og Anders er kærester. Og med det samme det er ude, ved Magnus egentlig godt at det måske ikke var så smart. Han ved faktisk ikke helt om han nu er helt umulig igen. Selvfølgelig bliver storesøster sur på Magnus og han skal finde en udvej på hele dilemmaet. Sammen med sin hund Rufus finder han på at bygge en ‘holde-i-hånd’-maskine som skal få Johanne og Anders sammen igen. Selvfølgelig sker der en masse ting som ikke var meningen, men alligevel ender det hele godt.

Historien er lidt for pjattet engang imellem, men okay at læse for børn fra cirka 6 år. For dilemmaet i bogen er, at man kommer til at snakke over sig, og det kan mange børn nok forholde sig til. Det kunne sætte en samtale i gang med ens børn, når man læser den i fællesskab. Diskutere om man har oplevet lignende situationer og hvad man så gjorde.
Jeg synes prisen for bogen er lige i overkanten, men ellers er det en fin bog. Den har nogle søde tegninger som er meget underholdende. Børn vil nok blive inspireret af ‘Magnus Umulius og storesøster skandalen’.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter