0 kommentarer

Lykke® af Will Ferguson

af d. 8. juni 2004
Info
 
Forfatter
Forlag
Sideantal

326

Udgivet

2004

ISBN

87-11-17050-6

Originaltitel

Happiness™

 

Hvad vil der ske, når den ultimative selvhjælpsbog udgives? Når ingen længere har brug for at købe sig til tilfredsstillelse? Når amerikanerne vinker farvel til smøger, fastfood og accessories? Er det i det hele taget til at holde ud når der er fed, fed lykke til alle?
– Ikke rigtigt, mener Edwin de Valu, ulyksalig redaktør og ansvarlig for verdens første og eneste selvhjælpsbog der virker mod – eller for – alt:

“Dette er beretningen om ragnarok: civiliseret ragnarok. Den fortæller om den altødelæggende pest, som menneskelig lykke er, en veritabel epidemi af hjertelig omklamring ..” hvilket blandt andet medfører: “[d]en omsiggribende tilsåning af markerne med lucerne.”

Betrængte kynikere vejrer morgenluft. Indledningen alene gør det umuligt at droppe “Lykke®”, hvor Will Ferguson præsenterer vaskeægte kulturkritik i skønlitterær forklædning. Det er ikke hverdagskost med vitser om Kant, ironiske kommentarer på latin og et så gennemgribende arrogant akademikersyn på tilværelsen. Heller ikke tynde, indadvendt aggressive, it’s-all-in-my-head akademikerhelte oversvømmer ligefrem heltemarkedet – Brad Pitt kan simpelthen ikke være i en akademiker. Det ER sjovt, at man faktisk ender med at tro, at man lige har lært noget om menneskets dyrebare Lykke®.

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter