0 kommentarer

Villads fra Valby er indbrudstyv af Anne Sofie Hammer

af d. 27. juni 2016
Info
 
Sideantal

28

Udgivet

2016

ISBN

978-87-638-4417-8

 

Når man har en 6 årig dreng derhjemme, der elsker at få læst højt og som endda hedder Villads, ja så er børnebøgerne om den kække dreng Villads fra Valby et must.
Vi har efterhånden læst et par stykker i serien, og det har været god underholdning for begge parter hele vejen igennem. I “Villads fra Valby er indbrudstyv” kommer Villads endnu engang galt af sted. Men ikke uden at han bruger sin sunde fornuft undervejs.
Da nabopigen Frida og hendes forældre har fået nye flotte møbler til haven, inviterer Villads sig selv og sin familie til grillaften hos Frida for at indvie møblerne. Forældrene går med på ideen, og grillen gøres klar til pølser og diverse. Pludselig opdager Villads dog, at Fridas mor ikke har ketchup, men kun noget mystisk hjemmerørt dressing. Villads vil dog helst have ketchup, så Villads og Frida får lov til at løbe ind og hente det hos Villads. De får nøglerne til huset og af sted de går. Og så sker der en masse uforudsete begivenheder, der bla. involverer en hundelort og en potentiel indbrudstyv, men Villads synes selv han klarer ærterne, så de voksne ikke burde blive sure.

Jeg synes Anne Sofie Hammers serie om Villads er lige tilpas forudsigelig og spændende, som passer meget godt til de 5-6 årige børn. Sønnike elsker dem, og vil gerne have mere og mere. Og det er så lidt ulempen med denne bog, den er nemlig ikke særlig lang! Den er noget kortere end de øvrige bøger, hvor det var nemt lige at tage et kapitel hver aften. Denne bog var hurtigt læst, men det bliver den naturligvis ikke dårligere af. Og endnu engang flot illustreret af Dina Gellert.
Mor og søn gider den i hvert fald 4 stjerner og glæder os til at høre mere om Villads meget snart.

Lån bogen på Biblioteket

Bedømmelse
Karakter